Χαμογελαστός… στραγγαλιστής

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο με ένα εκκωφαντικό 9/9 στο ΣΕΦ και κυρίως μοιάζει να χαίρεται με τον τρόπο που παίζει!

Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις, Άλμπα, Φενέρμπαχτσε, Μονακό, Μακάμπι, Μπάγερν, Βιλερμπάν.

Τα εννέα… σκαλπ που κοσμούν το τζάκι των αποδυτηρίων του ΣΕΦ φέτος. Από αυτές, μόνο η Άλμπα και η Φενέρ κατάφεραν να βάλουν πραγματικά δύσκολα στον φετινό Ολυμπιακό που «στραγγαλίζει» τους αντιπάλους τους στο Φάληρο.

Από τις εννέα, μόνο η Άλμπα πέρασε τους 80, ενώ Μπασκόνια, Φενέρ, Μονακό, Μπάγερν και Βιλεμπάν δεν πέρασαν τους 65! Απολύτως λογικά, οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν την καλύτερη εντός έδρας άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό μόλις 65,1 πόντους!

Απόρροια της… μέγγενης που σφίγγει κάθε φορά στους αντιπάλους της η ομάδα του Μπαρτζώκα είναι και τα 14 λάθη μέσο όρο που υποπίπτουν φέτος. Παράλληλα τους «αναγκάζουν» να σουτάρουν μόλις με 45,7% στα δίποντα και με 26,8% στα τρίποντα, ποσοστά που τον φέρνουν στην κορυφή των δύο στατιστικών κατηγοριών στη EuroLeague!

Πέρα και πάνω απ’ όλα όμως, οι παίκτες του Ολυμπιακού διασκεδάζουν στο παρκέ και το γεγονός φαίνεται σε κάθε παιχνίδι! Μια βόλτα στα φωτογραφικά πρακτορεία αποδεικνύει του ισχυρισμού το αληθές, με δεκάδες φωτογραφίες των παικτών του να γελούν με την ψυχή τους μετά από επιτυχημένες προσπάθειες, μαζί με ακόμα περισσότερες που απεικονίζουν τους σταρ της ομάδας να πανηγυρίζουν με σφιγμένες γροθιές!

Αναφέροντας τους… σταρ, οι «ερυθρόλευκοι» φέτος μοιάζει να έχουν στη φαρέτρα τους παίκτες που βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι τους, προεξάρχοντος του Βεζένκοφ που μετατρέπεται σε ένα από τα καλύτερα 4άρια της Ευρώπης, αλλά και του Ντόρσεϊ. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ παίζει με τη σιγουριά βετεράνου και παράλληλα δεν «κλέβει» στην άμυνα. Αλλά αναφέροντας τους δύο, αδικείται η ηγετική παρουσία του Σλούκα, η επιβλητική φιγούρα του Φαλ κάτω από τα δύο καλάθια και ο Κώστας Παπανικολάου που δεν σκοράρει πολύ, αλλά κάνει άριστα, όλα τα μικρά… μεγάλα πράγματα στο παρκέ.

Όλοι τους, φαίνεται πως έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους, παίζουν κάθε βράδυ στα κόκκινα, παλεύουν για κάθε μπάλα και, πάνω απ’ όλα, διασκεδάζουν στο γήπεδο, είτε σκοράρουν, είτε πασάρουν, είτε σκρινάρουν για να εκτελέσει ένας συμπαίκτης. Ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής έκδοσης ενός χαμογελαστού…. στραγγαλιστή που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο που πατά το πόδι του στο ΣΕΦ.

Ακούστε το τελευταίο επεισόδιο του Sports Journeys, αλλά και όλα τα επεισόδια των δύο κύκλων, εδώ.

Photo Credits:EuroLeague.net