Τι θα πει revenge porn ρε φίλε

Διαβάζεις, βλέπεις, ακούς, σε πλείστες όσες περιπτώσεις βιώνεις και πραγματικά απορείς.

Χαιρετώ! Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που τα είπαμε. Ξεκίνησα πολλές φορές να συντάξω μερικές αράδες, ωστόσο το μυαλό δεν κατέβαζε ιδιαίτερες ιδέες. Βλέπετε προέκυψε και αρκετός φόρτος εργασίας, με αποτέλεσμα να απέχω για λίγο καιρό. Σημασία έχει πως επιστρέφουμε δριμύτεροι παρέα με τον Μάρκο.

Είναι γεγονός ότι δεν ξέρω τι να πρωτογράψω! Νομίζω αδιαμφισβήτητα το θέμα των τελευταίων ημερών, είναι η υπόθεση διάδοσης πορνογραφικού υλικού από γνωστό τηλεοπτικό πανελίστα στο διαδίκτυο. Καταρχάς, κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει πότε θα μιλήσει κάποια-ος για μία σεξουαλική παρενόχληση (αναφορικά με τα όσα ακολούθησαν της δημοσιοποίησης του θέματος)!

Διότι πολύ απλά, ουδείς γνωρίζει πόσο επίπονη είναι η εσωτερική διαδικασία διαχείρισης ενός τέτοιου ζητήματος. Σας ρωτάω ανοιχτά, η αμοιβαία αγάπη και εκτίμηση, που ενδεχομένως να έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σ’ εσένα και σ’ ένα τρίτο πρόσωπο, ισοδυναμεί με μελλοντική εκμετάλλευση;

Αν θέλετε την άποψή μου, πρόκειται για το αποτέλεσμα μίας πολύ πιο σύνθετης κοινωνικής εξίσωσης. Ο βαθμός αλλοίωσης της έννοιας «κοινωνική δικτύωση», της διασκέδασης και των παιδικών παραστάσεων, είναι αυτά που πρέπει να μας προβληματίζουν περισσότερο απ’ όλα, όταν αναλογιζόμαστε πού πάει η κοινωνία.

Το αναφέρω αυτό, διότι τόσο η πανδημία όσο και η ραγδαία είσοδος των social media στην καθημερινότητά μας, έχουν διαταράξει τις ισορροπίες. Βέβαια, ποιος είσαι εσύ ρε φίλε, που θα διασύρεις κατά αυτό τον τρόπο ένα κορίτσι; Μία θέση στο «χαζοκούτι» και στο ραδιόφωνο, δεν καθιστά κανέναν… τοτέμ.

Δυστυχώς, φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα για πολλοστή φορά. Ο αξιακός κώδικας κρύβει μονάχα δύο λέξεις, χρήμα και ικανοποίηση, πάσης φύσεως! Μάλιστα, δίχως να υπολογίσει κανένας τις επιπτώσεις ή να αδιαφορεί γι’ αυτές που είναι ακόμα χειρότερο…

Πώς θα δημιουργηθεί μία κοινωνία χωρίς αλήθειες; Πώς ένα παιδί θα μεγαλώσει χωρίς ταμπού, όταν κρύβουμε πράγματα κάτω από το χαλί, επειδή αρνούμαστε να σκεφτούμε έναν ωραίο λόγο να περάσουμε το μήνυμα που επιθυμούμε; Πώς διάολε θα πάψουν να υπάρχουν βιαστές όταν οι ίδιοι οι γονείς ασκούν ψυχολογική βία στα παιδιά τους; Πώς θα έχουμε σεξουαλική υγεία, όταν δεν συζητάμε ανοιχτά και όποιος το κάνει στιγματίζεται ή χλευάζεται από το σύνολο.

Πώς, πώς και πάλι πώς

Εις το επανιδείν

Ακούστε το τελευταίο επεισόδιο του Sports Journeys, αλλά και όλα τα επεισόδια των δύο κύκλων, εδώ.

Photo Credits: Ta nea