Επεισόδιο #51 | «Τι θα έκανες εσύ για την ομάδα σου;» (ft. Άγγελος Αναστασόπουλος)

Το βράδυ της Δευτέρας, σε μια σατανική σύμπτωση, την ώρα που ένας νέος άνθρωπος άφηνε την τελευταία του πνοή σε πεζοδρόμιου της περιοχής του Χαριλάου, ο Άγγελος Αναστασόπουλος περνούσε την τελετή μύησής του στη γιάφκα του Περιστερίου.

Μάλιστα, όταν φτιάξαμε αυτό το επεισόδιο, δεν είχαμε εικόνα για όσα συνέβαιναν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το θέμα του ακουμπά πάνω στα γεγονότα που συγκλονίζουν την ελληνική αθλητική κοινότητα. Στο μυαλό μας, τόσο το δικό μου και του Γιάννη, όσο και στου Άγγελου, ο σκοπός μας ήταν να κάνουμε ένα χαλαρό ταξιδάκι σε ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα, αλλά όχι τόσο μεγάλη προβολή στα μέρη μας.

Ταξιδέψαμε στον Βορρά της Ευρώπης, στην Αργεντινή, στην Ονδούρα, στο Κάιρο, αλλά και στην Καλκούτα, ψάχνοντας ιστορίες για ντέρμπι που δεν είναι ευρέως γνωστά στην Ελλάδα. Το κάναμε με χαλαρή διάθεση και μάλιστα η κουβέντα οδηγήθηκε, μοιραία και στην ερώτηση που έγινε ο τίτλος του επεισοδίου. «Τί θα έκανες εσύ για την ομάδα σου;», ακούστηκε στη διάρκειά του και την επόμενη μέρα, έμοιαζε τόσο οξύμωρο στ’ αυτιά μας.

Μετά από αρκετή συζήτηση, το επεισόδιο βγαίνει στον αέρα, τόσο για να τιμήσουμε τον Άγγελο Αναστασόπουλο που μας χάρισε το θέμα και τα φώτα του, αλλά κυρίως, για να την αφιερώσουμε στον 19χρονο Άλκη. Να λείπουν τα ευχολόγια, πράξεις από όσους έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι. Ας το χρησιμοποιήσουν επιτέλους, για να κλείσουν μια πληγή που κακοφόρμισε πια, κι όχι για να το βάλουν στα χέρια ανθρώπων που ο εγκέφαλος συνιστά διακοσμητικό στοιχείο επί της κεφαλής…

Τα βιβλία που αναφέρθηκαν στη διάρκεια της εκπομπής:

Εδουάρδο Γκαλεάνο, «Το ποδόσφαιρο στη σκιά και το φως», Εκδόσεις Πάπυρος

Ρίσαρντ Καπισίνσκι «Ο Πόλεμος του ποδοσφαίρου», Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ρομπέρτο Φονταναρόσα «Puro Futbol», Εκδόσεις Απρόβλεπτες

Ακούστε όλα τα επεισόδια του Sports Journeys στο YouTube αλλά και σε όλες τις πλατφόρμες αναπαραγωγής Podcast!

Μίξη ήχου – Επεξεργασία: E ‘n D Productions

Photo Credits: Buenos Aires Times