Επεισόδιο #72 | O Γουόλτερ Μίττυ και ο Πανηγυρικός (ft. Δημήτρης Φραγκιόγλου)

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου «προσγειώνεται» στο Sports Journeys και μας ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Εκατό χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, ο δημοφιλής ηθοποιός διαλέγει δύο κείμενά του, ως φόρο τιμής στο έργο του.

«Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο πανηγυρικός» παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση στον πολυχώρο Vault, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Μάρκος Χάννα και Γιάννης Αλυσανδράτος, αφού απόλαυσαν την πρεμιέρα μύησαν τον Δημήτρη Φραγκιόγλου στην… γιάφκα του Αμαρουσίου, σε μια κουβέντα που θα μπορούσε να κρατήσει για ώρες!

Γιατί βγήκαν από το συρτάρι τα δύο έργα, οι συμβολισμοί τους, αλλά και οι λόγοι που επιλέχθηκαν. Πόσα κοινά βρίσκει ο καλλιτέχνης με τους ήρωες που ενσαρκώνει; Μια παράσταση που αξίζει να τη δουν άπαντες, για να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό Ιάκωβο Καμπανέλλη, αλλά και έναν μοναδικό Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Το 72ο επεισόδιο του Sports Journeys οδηγείται από το παρελθόν στο παρόν του Δημήτρη Φραγκιόγλου, από την Αλεξάνδρεια έως το Γουέμπλεϊ κι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στη γνωριμία και την επιρροή του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Τα δύο εξαιρετικά μονόπρακτα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο πανηγυρικός» παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και ερμηνεία Δημήτρη Φραγκιόγλου από τις 7 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Vault.

Ηλεκτρονική Προπώληση:
https://www.viva.gr/tickets/theater/iakobou-kampanelli-o-gouolter-mitty-kai-o-panigyrikos/

Ακούστε όλα τα επεισόδια του Sports Journeys στο YouTube αλλά και σε όλες τις πλατφόρμες αναπαραγωγής Podcast!

Photo credits: Αγγελίνα Παγώνη