Επεισόδιο #83 – Οι αθλητές βιώνουν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα με κάθε εργαζόμενο (ft Φρόσω Πατσού)

Η τέταρτη σεζόν του Sports Journeys είναι γεγονός, μ’ ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην ψυχική υγεία. Η Φρόσω Πατσού, αθλητική ψυχολόγος της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, εξηγεί τη σημασία της επιστημονικής προσέγγισης, σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία.

Παράλληλα, μέσα από την κουβέντα με τον Γιάννη Αλυσανδράτο και τον Μάρκο Χάννα φώτισε αθέατες πλευρές ενός αθλητή, όπως τη διαχείριση της επιτυχίας και της αποτυχίας, ή ακόμα και των ζητημάτων που προκύπτουν καθημερινά και επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση των αθλητών.

Εν τέλει, βιώνουν τα ίδια συναισθήματα με κάθε εργαζόμενο; «Η αθλητική ψυχολογία είναι εκπαίδευση» τονίζει η Φρόσω Πατσού και δεν επαφίεται μόνο στον πρωταθλητισμό, αλλά οφείλει να ξεκινά τη δράση της από τις μικρότερες ηλικίες.

Η διαχείριση του άγχους, οι επίπονες προπονήσεις και οι προσδοκίες που δημιουργούν επιπλέον βάρος σ’ έναν αθλητή, είναι μόνο μερικοί από τους τομείς που αναλύθηκαν στο 83ο επεισόδιο του Sport Journeys. Τέλος, πως ένας αθλητής βιώνει το τέλος της καριέρας του, αλλά και πόσο ισχύει τελικά η φράση «κουβαλά όλο το έθνος στις πλάτες του»;

Ακούστε όλα τα επεισόδια του Sports Journeys στο YouTube αλλά και σε όλες τις πλατφόρμες αναπαραγωγής Podcast!