Έτσι αφού σκεφτήκανε βρήκαν το πιο σωστό…

H διαβολοβδομάδα της EuroLeague δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και η συνέχεια μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Δεν ανακαλύπτεις την Αμερική, ισχυριζόμενος πως όλο το φάσμα του επαγγελματικού αθλητισμού παγκοσμίως πλέει σε νερά αχαρτογράφητα. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τη EuroLeague, οι ομάδες της οποίας ταλανίζονται από σωρεία κρουσμάτων Covid 19 τα τελευταία 24ωρα.

Σε προηγούμενο επεισόδιο του Sports Journeys, θυμάμαι πως ανέφερα στον Γιάννη το εξής: Οι ομάδες καλούνται να λειτουργήσουν, όπως ακριβώς θα έκαναν σε περιπτώσεις πολλαπλών τραυματισμών. Μια εβδομάδα αργότερα, η ίδια η ζωή, μού απέδειξε πόσο λάθος ήμουν.

Τραυματισμοί μπορεί να υπάρξουν, αλλά ακόμα και στα χειρότερα σενάρια… κακοδαιμονίας, σπανιότατα μια ομάδα έχει περισσότερους από 4-5 παίκτες στην injury list. Ο Covid 19, κυρίως όμως η ευκολία με την οποία προσβάλει και εξαπλώνεται, έφερε ομάδες με 10+ κρούσματα σε όλο το εύρος του ρόστερ τους (παίκτες, προπονητές).

Ζενίτ και Βιλερμπάν έγιναν οι πρώτες που πλήρωσαν το μάρμαρο, γνωρίζοντας από δύο ήττες με 20-0. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο ορατό φαίνεται το σενάριο να βλέπουμε παιχνίδια που θα κλείνουν τα φύλλα αγώνα τους, πριν καν… ανοίξουν! Πλέον, αυτό που χρειάζεται το ίδιο το προϊόν, δεν είναι μόνο μια «κανονική» λύση για τη διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και ένα πλάνο για να μην εκφυλιστεί η διοργάνωση που φιλοξενεί τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Πλην του ανθρωπιστικού – υγειονομικού τομέα, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος, ακόμα και αγωνιστικά, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, όταν μια ομάδα μπορεί να επικρατήσει της άλλης, χωρίς αγώνα, ελέω προφανώς ιδιαίτερων συνθηκών.

Επαναφέροντας τη Ζενίτ ως παράδειγμα, το γεγονός ότι ξεκίνησε με 2/2 και μάλιστα με διπλό στην έδρα της Εφές στην πρεμιέρα, την καθιστούσαν ως μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις των πρώτων αγωνιστικών. Κι όμως στο φινάλε της διπλής αγωνιστικής, θα βρεθεί στο μέσο του πίνακα με ρεκόρ 2-2, χωρίς να υπερασπιστεί τον… εαυτό της στα παιχνίδια που την περίμεναν με Βαλένθια και Μπασκόνια.

Ακούστε το τελευταίο επεισόδιο του Sports Journeys. Όλόκληρη την πρώτη σεζόν, θα τη βρείτε εδώ.

Photo Credits: Alliance Internationale