Καλώς ήρθατε…

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που σχεδιάζεις πράγματα για καιρό και τελικά η υλοποίηση τους χρειάζεται μόνο έναν… καφέ, ένα μεσημέρι στο κέντρο του Ζωγράφου.

Στην πραγματικότητα, μόλις σας ανέλυσα τη γέννηση του Sports Journeys. Με τον Γιάννη Αλυσανδράτο υπήρξαμε πρώτα συνάδελφοι, μετά συνάδελφοι και φίλοι, περάσαμε στο φίλοι και συνάδελφοι και πλέον θέλουμε να λογιζόμαστε φίλοι και συνεργάτες. Πιθανότατα, δεν θα του αρέσει η προσφώνηση «συνεργάτες», αλλά… μαντέψτε, αυτή στοχεύουμε να γίνει η βασικότερη αρχή του Sports Journeys. Οι υπογράφοντες σε αυτή τη μικρή διαδικτυακή γωνιά, γράφουν για ό,τι θέλουν με όποιον τρόπο θέλουν!

Επειδή ξέφυγα, ας επιστρέψουμε σε εκείνο τον καφέ στου Ζωγράφου. Ο, για τους φίλους, «Αλύσα», τον προηγούμενο χειμώνα ολοκλήρωσε το πρώτο προσωπικό του project, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ακουόντες στη Χώρα των Κωφών». Για ελάχιστα πράγματα έχω υπάρξει πιο περήφανος στη ζωή μου, τόσο για τον Γιάννη, όσο και για την μικρή συμμετοχή μου στο εγχείρημα.

Η κουβέντα περιστρεφόταν σε κάτι που έχουμε αρκετά χρόνια στο μυαλό μας και οι δύο. Τη δημιουργία ενός site και ενός podcast που το ένα θα στηρίζει το άλλο και στην πραγματικότητα, θα είναι το δικό μας πνευματικό παιδί. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τον αθλητισμό, διατηρούμε μέσα μας την ίδια φλόγα για τη δημοσιογραφία, άσχετα αν χαράξαμε και τραβήξαμε διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους από τη μέρα που μπήκαμε στον χώρο. Χρειάστηκαν ακόμα 2-3… meeting (σ.σ. καφέδες στο ίδιο μέρος) για να ολοκληρωθεί το πλάνο, μεσολάβησε ένα, επώδυνο για όλους, lockdown και στο τέλος του καλοκαιριού, είδαμε ό,τι σχεδιάζαμε στο χαρτί να παίρνει σάρκα οστά.

Συνήθως, στις «προγραμματικές δηλώσεις» δίνονται υποσχέσεις ή παρουσιάζονται σχέδια δράσης. Εδώ, δεν θα βρείτε κάτι τέτοιο παρά μόνο τη δέσμευσή μας, πως ό,τι θα διαβάσετε ή θα ακούσετε θα βγαίνει από την καρδιά μας και από το μεράκι μας για τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό.

Εύχομαι να το χαρείτε, όσο κι εμείς!

ΥΓ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη, τον Βασίλη και τον Ίμπο. Και οι τρεις άντεξαν τις τρέλες μας κι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για να βγει στον αέρα το Sports Journeys.

ΥΓ2: Στο κάτω μέρος κάθε κειμένου ή podcast θα βρείτε χώρο για να αφήνετε τα σχόλια σας. Προφανώς και το υβριστικό περιεχόμενο θα αφαιρείται αυτόματα.

ΥΓ3: Ο πρωταρχικός τίτλος του κειμένου ήταν «Το ταξίδι ξεκίνησε». Όταν έφτασε όμως η ώρα να ανέβουν τα κείμενα, παρατήρησα πως το εισαγωγικό σημείωμα του Γιάννη είχε τον ίδιο τίτλο. Καλά ξεκινήσαμε…