Μακάρι να κάνουμε κι άλλες κυβιστήσεις

Scripta Manent δεν ευαγγελίζονταν οι Ρωμαίοι; Τα γραπτά μένουν. Και σε τούτη τη γωνιά, πριν τον αγώνα Ελλάδα – Σουηδία, έγραφα πως η συγκεκριμένη ομάδα, δεν έχει τα φόντα, αλλά ούτε και τα εχέγγυα να πλησιάσει τις ομάδες του 2004 ή του 2014.

Τόσο στο Nations League, όσο και στα πρώτα τρία παιχνίδια των Προκριματικών με Ισπανία, Γεωργία και Κόσσοβο, αυτό εισέπραττα. Ένα σύνολο που έχει κάποιους παίκτες ποιότητας, αλλά της λείπει το βάθος, το ταλέντο και οι παραστάσεις των προηγούμενων γενιών.

Μέχρι που ο Μπακασέτας, ο Δουβίκας, Παυλίδης κι ο Μαυροπάνος με έβαλαν να καταπιώ κάμποσα από τα… πλήκτρα του laptop. Κόντρα στη Σουηδία, η Ελλάδα δεν κέρδισε απλά τους τρεις βαθμούς και μια νίκη βάλσαμο. Πέρα και πάνω απ’ όλα, κέρδισε τους μη δογματικούς, τους ανθρώπους που ήθελαν να πιστέψουν σ’ αυτή, αλλά δεν βοηθούσαν οι εικόνες.

Δεν ήταν το τρίποντο, σε καμία περίπτωση. Ήταν η εμφάνιση, οι συνεργασίες, η αυταπάρνηση και η ομοψυχία. Όλα, έγιναν χρώματα και έφτιαξαν έναν υπέροχο πίνακα στον καμβά του ΟΑΚΑ. Πιθανώς, ο Ανδρούτσος να μην γίνει ποτέ Σεϊταρίδης, ή ο Παυλίδης ποτέ Σαμαράς, αλλά αν μη τι άλλο, όταν θα καταθέτουν ό,τι έχουν στο χορτάρι, θα γινόμαστε μάρτυρες μιας ομάδας που θα χαίρεσαι να την βλέπεις. Ξαφνικά, μέσα σε τρία βράδια, τα σκυμμένα πρόσωπα και η μιζέρια του Κοσόβου, έδωσε τη θέση της, σε μια παρουσία που σκόρπισε χαμόγελα.

Κάπως έτσι, με ανάγκασαν οι παίκτες να κάνω τη γνωστή… κυβίστηση, αφού τουλάχιστον την Τετάρτη το βράδυ χάρηκα για τις δύο ώρες που ξόδεψα στην τηλεόραση. Το ίδιο ακριβώς θα έλεγα, αν στο 90’ δεν έβαζε το κεφάλι του ο Ζέκα μπροστά στην μπάλα, για να αποσοβήσει το 2-2. Δεν ήταν το αποτέλεσμα, επιτρέψτε μου να το τονίσω, ήταν η εμφάνιση που άφηνε υποσχέσεις. Μακάρι, να συνεχίσουν να με διαψεύδουν και να με εκθέτουν…

Μένει να φανεί πια, σε έναν μήνα από σήμερα, ποια είναι η ταυτότητα της εθνικής ομάδας. Είναι αυτή που βλέπαμε ως τώρα, ή μήπως αυτή κόντρα στη Σουηδία και το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη, άργησε να λάμψει;

Ακούστε το τελευταίο επεισόδιο του Sports Journeys, αλλά και ολόκληρη την πρώτη σεζόν εδώ.

Photo Credits: Facebook.com