Μία τελευταία κουβέντα με το 2020

Αν είχες τη δυνατότητα να ανταλλάξεις δύο τελευταίες κουβέντες με το 2020 τι θα έγραφες…

Παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες, αρκετούς να πραγματοποιούν την ανασκόπησή τους για το έτος που μας αποχαιρετά σε πολύ λίγο. Είναι γεγονός πως δεν αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στην παράδοση της σκυτάλης στο 2021, παρόλα αυτά πιστεύω ότι κάτι θετικό αφήνει πίσω του. Αλλωστε, όπως είπαμε και στο πρόσφατο επεισόδιο με τον Νίκο Φάρφα, όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας.

Διαφωνώ με την άποψη ότι το 2020 δεν μας άφησε να ζήσουμε, έστω και μεταφορικά, λόγω της πανδημίας. Ισα ίσα, μας φανέρωσε και μία διαφορετική εικόνα της ζωής. Μία εικόνα που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολα και δυσεύρετα μπορούν να γίνουν  τα απλά καθημερινά πράγματα. Μία αγκαλιά, ένα φιλί, ακόμα και μία καλημέρα! Μας έδειξε πόσο ευάλωτοι είμαστε σαν κοινωνία και τελικά μας οδήγησε στο συμπέρασμα ό,τι η υγεία είναι εν τέλει το υπέρτατο αγαθό.

Πέραν τούτου, μας δόθηκε χρόνος να δουλέψουμε με τον εαυτό μας. Οι «κανονικοί» ρυθμοί της ζωής αλλοιώνουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οδηγώντας πολλές φορές σε λάθος εκτιμήσεις-συμπεριφορές. Το παραπάνω, θεωρώ ότι δημιουργεί μία βάση για κάτι καλύτερο μετά την ολοκλήρωση του εγκλεισμού (ολικού-μερικού). Προφανώς, υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως σε όλους τους κανόνες…

Αν θέλετε να γίνω «ρηχός», ακόμα και ο κρατικός μηχανισμός αναγκάστηκε να διορθώσει ορισμένες αμαρτίες του παρελθόντος. Μέχρι εκεί, μην περιμένετε κάτι περισσότερο (γέλια), έχω δηλώσει προφορικώς και γραπτώς, πώς διαφωνώ με τη λογική της τρέχουσας κυβέρνησης!

Επί προσωπικού, το 12μηνο που προηγήθηκε δεν ήταν και το καλύτερο. Διότι πήρε από κοντά μου –ποικιλοτρόπως- μερικά πολύ αγαπημένα πρόσωπα. Ωστόσο μού χάρισε νέα και ενδιαφέροντα, ισορροπώντας κατά κάποιο τρόπο το ζύγι. Επίσης, δημιουργήσαμε παρέα με τον Μάρκο, αυτή την «γωνιά» εκτόνωσης και την «γιάφκα» του Περιστερίου.

Εν κατακλείδι, όπως έγραψα σε παλαιότερο κείμενο, «Και όμως ρε ‘σεις, πάντα θα υπάρχει εκείνο το περαστικό χαμόγελο. Το χαμόγελο που θα σπάει τη νυκτωδία της πόλης και θα συνθέτει έναν αισιόδοξο σκοπό. Πώς όλα θα φτιάξουν αργά ή γρήγορα. Γι’ αυτό, παρότι οι καιροί είναι «μυστήριοι», χαμογελάτε!».

Εύχομαι το 2021 να μας βρει τον έναν δίπλα στον άλλο, ουσιαστικά και όχι μόνο σωματικά. Να έχετε όλοι υγεία και το νέο έτος να σας φέρει μπόλικα… περαστικά χαμόγελα!

Καλή χρονιά!

Εις το επανιδείν

Ακούστε το τελευταίο επεισόδιο του Sports Journeys, αλλά και ολόκληρη την πρώτη σεζόν εδώ.

Photo Credits: Flickr – Alex Lehner